Tõrva vald

Avo Põldsalu mälestusvõistlus autode öises orienteerumises toimus 29. juunil

MTÜ Tõrva Spordiseltsi ja Autoorienteerumise aktivistidega koostöös toimus taas põnev öine autode orienteerumine. Huvitavat ala tutvustas tõrvakatele aastaid tagasi Avo Põldsalu, nüüd toimub Tõrva AO tema mälestusvõistlusena.

Sel aastal oli võistluskeskus uue asukohaga Kõrtsihoones ja mõned uuendused ka toimumises. Rajameister Iljar Kabral valmistas ette rajakaardid ja kontrollpunktid ning nende kohta küsimused. Tänavune rada kulges Tõrvast põhja suunal ulatudes naabermaakonnas Suislepa ja Kärstnani. Pisut pikema teekonna tõttu said kaugemal asuvad kontrollpunktid esmakordselt topeltpreemia, samuti oli kogu võistlussõidu aja lubatud maksimumkiirus varasema 70km/h asemel 80 km/h. Lisaks pidi jälgima ka kehtivad muid kiiruspiiranguid. Iga KP leidmine ja sellega seonduva küsimuse vastamine andis vastava arvu punkte. Kontrollpunke oli kolmes raskusastmes: esimesed leitavad autost väljumata, kui oldi jõudnud õigesse asukohta, teised ja kolmandad veidi keerukamad ja vajasid ka pisut looduses otsimist.

Võistlussõit algas kell 21.00, kui esimene meeskond sai rajakaardi ja KP kirjeldusega legendi ning seiklus võiski alata. Iga järgneva minuti järel said kõik meeskonnad suunduda rajale. Iga meeskond valis ise kaardi põhjal oma teekonna KP leidmiseks. Kui päevavalgel on paigad tuttavamad, siis saabuv pimedus muutis teekonna keerukamaks, samas lisas põnevust. Tagasi võistluskeskusesse jõuti pisut enne südaööd.

Kokku osales Tõrva AO 2024 võistlussõidus 12 võistkonda, kahes võistkonnas olid vaid naised: Roosad Põrsad ja AnnaMinna. Kokku oli rajakaardile kantud 84 KP, kõiki punkte sel korral ei suudetud läbida, võitjad leidsid neist 76.

Kahes punktis 78 ja 79 ei käinud keegi. Võitjad läbisid 128km. 2 punkti osutusid keeruliseks: KP46 ainult Vastasvõisskond vaatas betoonrõngaste taha ja nägi seal ka 6. betoonrõngast. KP71 käisid kõik tiimid aga ainult Urabus ja AnnaMinna nägid Helme liivakivipaljandi sildil LK tähti ja said kokku 4 L tähte nagu õige oli.

Võitjaks osutusid ja rändkarika viisid koju Allveelaevnikud Raul ja Argo. Nemad julgesid ka enm kasutada 2,5 tunni normaalajale lisatud poole tunni pikkust lisaaega. Lisaaega tuli osata kasutada- kui miinuspunkte andev trahv trumpab üle kogutud KP läbimise eest saadavad punktid, siis tasub risk end ära. Teise koha sai võistkond Urabus Retserof koosseisus Marti ja Andres ning kolmanda koha Kõrtsmikud Salme ja Kristjan. Esikolmik sai kaela kaunid võistluse klaasmedalid. Medalid said ka kõik osalenud meeskondade liikmed- nii tänati kõiki kes pika ja põneva võistlussõidu ette võtsid. Tänumedalid rajameister Iljarile ja sekretariaadi tööd teinud Tiiule. Täname võistlust toetanud Tõrva valda ja kultuurkapitali Valgamaa ekspertgruppi.

Tulemused on leitavad  https://nutilogi.eu/TorvaAO2024/result

Teekonnad ja muu statistika: https://nutilogi.eu/TorvaAO2024